Ett steg nærmere forståelse av fremtidens politiske landskap

Årets kommune- og fylkestingsvalg var preget av litt andre saker og litt andre partier enn hva vi har vært vant til. Hvordan skal vi forstå resultatene, og hva skjer fremover? OFV ønsket å forstå mer av et endret politisk landskap, og inviterte til frokostmøte 17.9.

20.sep. 2019

Frokostmøtet fant sted i OFVs egne lokaler. – I år er det jo et veldig spennende valgresultat, og derfor enda mer grunn til å gå i dybden, sa direktør Øyvind Solberg Thorsen da han ønsket velkommen til en fullsatt sal samt paneldeltagere NRKs Magnus Takvam, forsker Johannes Bergh, Kristin Clemet fra Civita og Sigrun Aasland fra Tankesmien Agenda.

Publikum fikk først en analyse av valget fra NRKs Magnus Takvam og fra valgforsker Johannes Berghs perspektiv. Deretter bidro Kristin Clemet og Sigrun Aasland med sine betraktninger i en panelsamtale ledet av OFVs fagsjef Karin Yrvin. Samferdsel og transport var et naturlig tema for samtalen, som også var innom sentralisering, bompenger og fremtiden for regjeringspartiene.

Panelet bestod av Tankesmien Agendas Sigrun Aasland, NRKs Magnus Takvam, valgforsker Johannes Bergh og Civitas Kristin Clemet

Yrvin sa seg god fornøyd med debatten i etterkant. – Vi er utrolig glade for å ha fått et så kompetent panel hit i dag, sier Yrvin, og legger til at det ble en givende og spennende samtale. – Jeg tror dette tok oss et steg nærmere en forståelse av fremtidens politiske landskap, legger hun til.

Dersom du ikke var til stede under frokostmøtet, kan du se opptak av streamen her


Aktuelle saker