OFV samler Samferdselssektoren under Arendalsuka

Under årets Arendalsuke er samferdselssektoren samlet under én duk. Håpet er at Samferdselsteltet skal bidra til at sektoren blir godt synlig på Norges viktigste politiske møteplass.

07.juni 2019

På programmet i Samferdselsteltet står et bredt spekter av tema.

I år, som tidligere år, vil Opplysningsrådet for veitrafikken være til stede under Arendalsuka. Nytt av året er at OFV har tatt initiativ til å samle samferdselssektoren under ett tak – eller rettere sagt under én duk. Samferdselsteltet er et dugnadsprosjekt mellom atten ulike aktører innenfor samferdselssektoren, og hensikten er å skape en felles arena for å gjøre sektoren mer synlig på det som av mange betraktes som Norges viktigste politiske arena. Kampen om oppmerksomheten er stor under Arendalsuka, og håpet er at man i fellesskap vil stille sterkere enn hver organisasjon ville ha klart for seg.

Teltet skal stå foran det gamle rådhuset og romme 80 sitteplasser, i tillegg til café med en liten uteservering. Temaene som løftes frem spenner fra myke trafikanter til fremtidens selvkjørende biler. Direktør i OFV, Øyvind Solberg Thorsen, gleder seg over at noe som startet som en ganske spontan idé i vinter har slått så godt an hos aktører i sektoren: – Vi var nok mange som hadde samme opplevelse under Arendalsuka i fjor, nemlig at vi hadde vært sterkere sammen, forteller Thorsen.

– Samferdselsteltet er en fantastisk mulighet til å få frem mangfoldet i sektoren, til å belyse politiske problemstillinger og til å vise hva vi står for. At vi i OFV får muligheten til å samle sektoren på denne måten, er kjempegøy, sier han.

Det er duket for debatt i Samferdselsteltet.

Ønsker å skape møteplasser

Aslak Celius har ansvaret for å lede arbeidet med Samferdselsteltet. Også han er klar på at dette er et prosjekt som passer OFV godt. – Å skape gode møteplasser er noe av det viktigste OFV driver med. Vi mener at konstruktive debatter og diskusjoner er det som driver utviklingen i sektoren vår videre. Det er dette som er motivasjonen bak frokostmøtene våre, bak Mobilitet 2020 og nå Samferdselsteltet. Han håper allikevel at Samferdselsteltet skal bli noe mer enn en scene å holde arrangementer på. – Scener er det nok av i Arendal. Det er viktig for oss at dette også blir en sosial arena, der man kan møte andre med interesse for samferdsel, og på den måten kanskje fremme mer samarbeid i en sektor som blir stadig mer sammensatt.

Ved siden av debatter og foredrag i regi av de samarbeidende organisasjonene, vil Samferdselsteltet også huse mer lettbeinte arrangementer. Gjengen bak podcasten «Du skal kjøre mye» lader opp til partilederdebatten, som også vises på storskjerm i teltet, og Elbilforeningen vil dele ut pris til årest elbil-kommune onsdag kveld. Teltet holder åpent utover kveldene, og det blir mulig å kjøpe både mat og drikke. -Vi samarbeider med en ung, lokal kokk og café-eier som setter sammen en spennende meny for oss. Vi skal sørge for Samferdselsteltet blir stedet å være, også når programmet er over for kvelden, sier Celius.

For mer informasjon om Samferdselsteltet og de forskjellige arrangementene, sjekk ut samferdselsteltet.no, eller følg teltet på Twitter, Facebookog Instagram.


Aktuelle saker