I april var hver tredje nye personbil en nullutslippsbil

Registreringstatistikken for april bekrefter at mange velger elbil som sin nye personbil. Hver tredje nye personbil var en ren elbil (39,6 prosent). Tar vi med de ladbare hybridene, var markedsandelen til personbiler med lademulighet hele 49,7 prosent.

02.mai 2019

I april var hver tredje nye personbil en nullutslippsbil (39,6 prosent).

April var en måned med færre registreringsdager enn i april i fjor, noe som skyldes påsken og to dager nedetid i Statens vegvesen sitt datasystem. Det betyr færre registreringer enn i en normalmåned. Totalt ble det registrert 11 255 nye personbiler i april, ned 27,3 prosent sammenlignet med april 2018. Men i årets første tertial ligger bilsalget 3,9 prosent foran fjoråret.

Overgangen til elbil fortsetter i april, selv om vi ikke har like oppsiktsvekkende tall som i mars, sier direktør i OFV Øyvind Solberg Thorsen. Det er oppgang i antall nye elbiler sammenlignet med april i 2018, men nedgang i bruktimporterte elbiler, så vi ser at når bilprodusentene kan levere, så kjøper det norske folk. De nyeste elbilene ligger langt oppe på statistikken, men også elbiler som har vært på markedet en stund, selger godt.

Mars var en ekstremmåned for elbiler og derfor var diesel- og bensinandelene svært lave. I april ser vi at registreringen av diesel- og bensinbiler har gått noe opp igjen og er på det vi kan kalle «normalt» nivå.

Ut fra nivået på bilsalget hittil i år, ser det ut til at det vil bli solgt rundt 150 000 nye personbiler i 2019, sier Solberg Thorsen.

Les mer om apriltallene her og se registreringsstatistikken her.


Aktuelle saker