Selger du nye biler, må du ha Miljøplakaten

Selger du nye biler, må du også ha og bruke Miljøplakaten: Lett synlig, på eller i umiddelbar nærhet, av kjøretøyet. Med OFV Kjøretøydata kan du enkelt og raskt skrive ut en detaljert og fiks ferdig utfylt Miljøplakat til å sette på bilen.

19.feb. 2020

I OFV Kjøretøydata kan du få Miljøplakaten ferdig utfylt og klar til bruk i bilutstillingshallen.

Du slipper å finne og fylle ut alle tall og data selv – vi har gjort jobben for deg. Enklere blir det ikke. Har du Kjøretøydata, kan du få tilgang til Miljøplakaten med oppdaterte tall og data for samtlige nye personbiler som er til salgs i Norge. Det eneste du behøver gjøre, er å bestille tilgang her.

Oppdaterte tall

OFV Kjøretøydata er oppdatert med korrekte tall for WLTP, forbruk, utslipp og avgifter for samtlige nye norske personbiler og ulike modeller.

Forskrift som må følges

Miljøplakaten gir informasjon om drivstoff-forbruk, avgifter for CO2 og NOx, utslipp og energiforbruk. Alle utsalgssteder som stiller ut nye personbiler for salg plikter å opplyse forbrukere om forbruk og utslipp for de utstilte bilene. Det er et krav i henhold til «Forskrift om energimerking mv. av nye personbiler» at forhandler skal «anbringe et energimerke i henhold til §3 klart synlig på hver enkelt bil». §3 omhandler energimerke (Miljøplakaten) og de krav som stilles til informasjon.

Videoen gir en rask innføring i hvordan du enkelt kan skrive ut ferdige utfylte Miljøplakater.


Aktuelle saker