Norgesferie venter – bobilsalget øker

Også i år vil nok de aller fleste ta sommerferie i Norge - noe salg av bobiler og campingvogner kan tyde på. For salgspilen peker tydelig oppover, og salget har økt med 17 prosent sammenlignet med fjoråret så langt.

29.mars 2021

Populært med bobil og campingvogn: Mai og juni vil trolig gi svar på om salget av bobiler og campingvogner topper salget i 2020. Foto: Adria

Med en pandemi som herjer, vil trolig mange oppleve det langt tryggere å sette seg i en bobil eller campingvogn – framfor å sette seg i et fly med kurs mot andre deler av verden.

Korona = økt bobilsalg?

Fra første januar og fram til 14. mars i år, ble det solgt 532 nye bobiler og campingvogner. I fjor var tallet 454 – det betyr en økning på drøye 17 prosent for samme periode i år. Salget av nye bobiler ligger i tet med 296, mens det var 236 nye førstegangsregistrerte campingvogner fram til midten av mars.

- I den situasjonen vi er nå, som setter klare begrensninger for både hvor vi kan reise og hvem vi kan være sammen med, vil det ikke overraske om økningen i salget av bobiler og campingvogner fortsetter framover mot sommerferien, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Populært med rullende ferie

Å feriere i bobil og campingvogn har blitt veldig populært, og totalt er det nesten 175.000 registrerte bobiler og campingvogner i Norge. Av dette er det nesten 119.000 campingvogner og snaut 56.000 bobiler.

I 2020 ble det i tiden fra nyttår og fram til og med 30. juni solgt 3352 bobiler og campingvogner, mens det i mai og juni alene til sammen ble solgt 2228 nye bobiler og campingvogner. Av dette var 1264 bobiler.

- Om salget i år vil toppe fjorårets salg, gjenstår å se. Trolig vil særlig de to siste månedene før ferien, mai og juni, gi svaret på det, sier Solberg Thorsen.


Aktuelle saker