Gikk du glipp av frokostmøtet? Se det her.

Dersom du gikk glipp av frokostmøtet torsdag 7. april, om hvordan pandemi og krig rammer bilindustrien og det norske bilmarkedet, kan du se det nå.

07.apr. 2022

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Rundt 200 personer fulgte strømmingen av torsdagens frokostmøte hos OFV, og 40 personer var tilstede da temaet "Pandemi, krig og krise: Hvordan rammes bilindustrien og det norske bilmarkedet?" stod på dagsorden.

Sanksjoner og utfordringer

Øystein Dørum, sjeføkonom i NHO, tok for seg sanksjonene mot Russland og konsekvenser av dette. Bilbransjen var representert med Ida Krag i Bilimportørenes landsforening, Egil Steinsland i Norges Bilbransjeforbund og Marius Tegneby fra BMW Group Norge. De snakket om hvordan bransjen opplever utfordringene som pandemi og krig har gitt - og pekte blant annet på viktigheten av forutsigbarhet i tiden som kommer.

Krevende for alle

Morten Stordalen (FrP) fra Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité snakket avslutningsvis om hvordan krigen i Ukraina påvirker politikken her hjemme, og brått endret hele bildet:

- Det stiller oss alle på prøve. Det betyr at den politikken vi hadde, den er ikke tegnet for det vi står i. Ikke for noen av oss på Stortinget eller for andre. Det er krevende, ikke minst for bransjene vi hører om som sliter, sa han blant annet.

Se direktør Øyvind Solberg Thorsens (OFV) innledningspresentasjon her.

Se sjeføkonom Øystein Dørums (NHO) presentasjon her.

Under kan du se hele frokostmøtet.


Aktuelle saker