OPPLYSNINGSRÅDET - en podkast fra OFV

Vei og samferdsel er en stor del av livene våre, og selve kjernen i arbeidet til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Siden 1948 har vi jobbet for trygge og effektive veier.

Opplysningsrådet er vår podkast med temaer for alle som er opptatt av samferdsel. Eller som vi sier: "Bil, vei og politikk - så folk forstår det." Vi høres!

Episode 4:
Onkel var vegvokter - hun er vegdirektør

Statens vegvesen har laget en rapport om verdien av veien. Den årlige verdien er beregnet til 1 100 milliarder kroner. I denne episoden av Opplysningsrådet er vegdirektør Ingrid Dahl Hovland gjest. Hun snakker litt om vegvokter-onkelen, men mest om rapporten og betydningen av det norske veinettet. Gjest er også økonomiprofessor ved NHH, Ola Grytten, - litt skeptisk til rapporten, men begeistret for at noen har tatt regnejobben.

Episode 3:
Bruker du 15% av månedslønnen din på bil?

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand og programleder i «Luksusfellen», er dagens gjest i Opplysningsrådet. Hun har tatt turen til studioet vårt på Jernbanetorget for å snakke om hvordan din og min økonomi påvirkes av renteøkninger, og at alt blir dyrere.

Episode 2:
Bilen koster deg mye mer enn du tror

Spesialrådgiver Jan Petter Røssevold i OFV, er mannen bak rapporten "Kostnader ved bilhold" og dagens gjest i studio. Sammen med Rikard og Mikkel tar han oss gjennom tallene mange av oss ikke egentlig har så lyst til å se.

Episode 1:
Hvorfor trenger vi en Nasjonal Transportplan (NTP)?

Hvorfor trenger vi en NTP, hva handler det om i kroner og øre, og hvor forpliktende er det dokumentet som Stortinget skal vedta? Gjest i studio er Jan Fredrik Lund fra Statens vegvesen.

Mikkel Friis og Rikard Gaarder Knutsen er programlederne i OFVs podkast OPPLYSNINGSRÅDET. Foto: OFV

«Opplysningsrådet» handler om bil, vei og politikk – «så folk forstår det».

- Podkast er en fin mulighet til å nå mange på en enkel måte. Du kan høre det du vil, hvor du vil og når du vil. OFV har masse spennende kunnskap om vei og bil i Norge, og det vil vi gjerne dele med lytterne våre. Nå er vi i gang, og gleder oss til å ta dette videre, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Du finner lenker til podkastene over, eller der du hører på podkast. Lenkelisten oppdateres etterhvert som nye podkaster kommer til.

Har du et forslag eller to til temaer du vil vi skal ta opp, send oss gjerne en e-post til veitrafikken@ofv.no.