Pandemi, krig og krise: Hvordan rammes bilindustrien og det norske bilmarkedet?

Først stengte pandemien ned en hel verden. Så gikk Russland til krig mot Ukraina. Konsekvensene av pandemi og krig har rammet folk, næringsliv og industri hardt. Også bilindustrien har store utfordringer – som merkes godt i det norske bilmarkedet. Hvordan ser morgendagen ut? OFV stiller spørsmålet på frokostmøtet torsdag 7. april.

25.mar. 2022

På OFVs frokostmøte 7. april skal det handle om hvordan kriser og konflikt påvirker bilbransjen og markedet i Norge og Europa. Foto: Shutterstock

Dette er altså utgangspunktet for OFVs frokostmøte torsdag 7. april fra kl. 08.30-10.00. Vi tar for oss konsekvenser og utfordringer pandemi og krig har gitt norsk bilbransje – som omfatter både store og små aktører og tusenvis av arbeidsplasser. I tillegg kommer de mange som har bestilt eller ønsker å kjøpe ny bil.

Politikere, bransje- og fagfolk diskuterer situasjonen

Produksjonsutfordringer- og delemangel har vært et problem under pandemien, og nå som følge av krigen i Ukraina.
- OFV ønsker å se nærmere på hvordan kriser og konflikt påvirker bilbransjen og markedet i Norge, og i Europa – både i morgen og på sikt. På frokostmøtet kommer bransje- og fagfolk for å dele erfaringer og diskutere situasjonen vi står oppe i, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Mer uforutsigbar norsk økonomi?

Norsk økonomi har vært god over lengre tid, og 2021 ga tidenes rekordår for nybilregistreringer i Norge. Det ble også et rekordår for antall eierskifter.

- Nybilsalget er gjerne en temperaturmåler på hvordan vi har det økonomisk. Økte avgifter, kraftig økning i drivstoffprisene, annen prisøkning og renteøkninger kan utfordre dette. Det samme gjelder høyere fraktrater, usikkerhet i råvare- og produksjonstilgang. Dette er ting vi vil diskutere på frokostmøtet, sier Solberg Thorsen.

Fysisk møte og strømming

Det er et begrenset antall fysiske plasser på frokostmøtet i OFVs lokaler på Jernbanetorget i Oslo, men møtet vil også bli strømmet slik at alle som ønsker det kan delta.


Se programmet og meld deg på her.


Aktuelle saker