Pressens beste kilde til fakta


Her finner du alle fakta om kjøretøyparken og hva som tilbys som nytt i dag. Vi gir deg bakgrunnsstoffet du trenger, enten du skal dekke samferdselspolitikk eller lage bilreportasjer.

Samferdsel

Hva kjennetegner bilbestanden vår, utvikling over tid? Endringer i rammebetingelser, konsekvenser?

Miljø

Hvilke merker, segmenter og drivstoff selges – og hva betyr det for CO2-utslippene i vårt distrikt?

Bil og motor

Tekniske data, detaljert utstyrsoversikt og priser på kjøretøy. Historiske og dagens data.

OFV Statistikk

Journalister bruker våre statistikker for å finne de mest solgte modellene i landet eller i et distrikt, hvordan salget av elbiler utvikler seg eller hvor mye salget av bobiler har økt de siste ti årene, for eksempel.

Mer om OFV Statistikk
 • OFV Statistikk gir deg den mest detaljerte og komplette statistikken over kjøretøyregistreringer i Norge.

  OFV Statistikk har et utvidet brukergrensesnitt og har flere verktøy og mere data enn noen annet verktøy for kjøretøystatistikk. Dataene oppdateres daglig, ukentlig og månedlig og presenteres i intuitive og ryddige statistikker med en rekke filtreringsmuligheter. Du kan få tilgang til alle registreringstyper; eierskifter, bruktimport og nyregistreringer, samtidig som du også kan få tilgang til kjøretøybestanden med alle registrerte kjøretøy i Norge.

  Med modulen "Finn selskap" kan du dykke ned i selskapsdata og få oversikt over dine kunders kjøretøyflåter. Du finner også informasjon om et bestemt kjøretøy under fanen "Finn kjøretøy". Hver for seg eller sammen er dette verktøy som kan bidra til å optimalisere din virksomhet.


  Presentasjon av OFV Statistikk

  Abonnementstyper med tilvalg

  Veiledningsvideoer

  Brukermanualer

  Referansekunder

  Ønsker du mer informasjon om OFV Statistikk ta gjerne kontakt med en av oss i markedsavdelingen direkte, eller via telefon 24 11 12 30 eller firmapost@ofv.no.


Kjøretøydata

Hold deg løpende orientert om tilbudet av nye person- varebiler og mc i det norske markedet. Kjøretøydata er en verdifull kilde til innhold om hvilke teknologier og drivstofftyper som tilbys, prisutvikling, segmentutvikling, utstyrsinformasjoner. Du kan hente ut historiske data for sammenligninger.

Kjøretøydata person- og varebiler
 • På nettsiden vår finner du den nyeste og mest komplette informasjonen om personbiler, varebiler og motorsykler som tilbys for salg i Norge.

  Her er det et hav av informasjon om dagens modeller og historiske data helt tilbake til 1994. Er du spesielt interessert i et merke eller en modell kan du få varsel ved endringer i for eksempel pris eller utstyr, i tillegg til å sammenligne modeller og bruke vårt filtersøk. Du kan kjøpe tilgang til person- og varebiler, motorsykler eller begge kategoriene. Informasjon kan også lastes ned som pdf eller Excel-filer, eller importeres til eget system. Brukermanualen hjelper deg å finne fram. 

  Vi tilbyr to tilgangsnivåer som er basis og proff:

  OFV Kjøretøydata Basis:
  Tilgang til generelle data, tekniske data, utstyrsdata, mål/vekt og avgiftsnivå i tillegg til bilder.

  OFV Kjøretøydata Proff
  Sammenlign opptil 5 kjøretøy for å se forskjellene, filtrere på de spesifikasjoner du er ute etter (for eksempel kun se elbiler, rekkevidde og pris) og få varsling til din mail på kjøretøy ved endringer (prisendring, utstyrsendring etc). Du kan også eksportere dataene til PDF. 

  Lær mer om OFV Kjøretøydata er: OFV Kjøretøydata brukermanualer

  Se våre veiledningsvideoer for OFV Kjøretøydata her:
  OFV Kjøretøydata veiledningsvideoer


OFV Prisvarsel
 • Vil du være den første som får vite om de siste nyhetene i det norske bilmarkedet, sammen med priser og endringer i prisene på tilbudte kjøretøy? Da har vi den perfekte løsningen for deg! Vi introduserer vår helt nye abonnementstjeneste "OFV Prisvarsel".

  Hva er OFV Prisvarsel?
  OFV Prisvarsel er en unik tjeneste som gir deg daglige oppdateringer rett i innboksen din. Vi overvåker kontinuerlig markedet for person- og varebiler, og sender deg helt enkelt daglige prisendringer på mail, også kampanjepriser*. Du vil motta oversikt i Excel som viser den konkrete prisendringen i kroner og prosent.

  Hva får du med OFV Prisvarsel?

  Du vil motta e-poster hver morgen når det har vært en endring dagen før. Her får du prisinformasjon på nye kjøretøyer som kommer inn i det norske markedet, i tillegg til oppdateringer på eksisterende kjøretøy.

  Se eksempel i excel her


OFV Regnummersøk, nettabonnement
 • I OFV Regnummersøk kan det gjøres oppslag på registreringsnummer for visning av pris, tekniske data og kjøretøy-id. Man kan velge å søke på registreringsnummer eller understellsnummer på et konkret kjøretøy.

  Søket man får opp gir deg informasjon om det konkrete registreringsnummer om registreringsdata, registreringshistorikk, pris som ny og periodisk kjøretøykontroll (PKK).


Publikasjoner

OFV publiserer jevnlig rapporter om kjøretøy, veier og samferdsel i Norge. Rapportene gir deg både statistikk og analyser.

OFV Verdirapport
OFV Bilpriser
 • OFV Bilpriser er Norges offisielle prisliste for nye person- og varebiler. Den brukes av skattemyndighetene for å beregne beskatning av formue og firmabil. Utgis som pdf, 10 ganger per år.

  Prislisten inneholder utsalgspriser og en rekke tekniske spesifikasjoner. Alle priser inkluderer vrakpant og merverdiavgift, men ikke frakt- og klargjøringskostnader.Du kan abonnere på OFV Bilpriser månedlig eller kvartalsvis.

  Som alternativ til OFV Bilpriser kan man abonnere på OFV Kjøretøydata nettportal som oppdateres daglig og har mer informasjon om hvert kjøretøy.OFV Kostnader ved bilhold
 • OFVs "Kostnader ved bilhold. Eksempler på beregning" er en årlig rapport som gir deg en god oversikt over de totale kostnadene ved bilhold for ulike prisgrupper og kjørelengder.

  Tabeller viser eksempler på kostnadene for personbiler i ulike prisgrupper og 4 forskjellige kjørelengder.