KNA jakter på mangelfulle trafikkskilt

KNA gjentar suksessen fra 2010, og tar også denne sommeren opp jakten på mangelfulle trafikkskilt. Publikum inviteres til å bli med som skiltdetektiver, og til å sende inn bilder av skilt som bør skiftes ut.

26.juli 2015

- Årets aksjon får også støtte av Statens vegvesen og Utrykningspolitiet, forteller visepresident i KNA, Leif Agnar Ellevset, som er prosjektansvarlig for årets skiltaksjon.

Ga nye skilt KNAs skiltaksjonen fra 2010 ga om lag 400 innsendte bidrag, noe organisasjonen betegner som meget vellykket. Undersøkelser som KNA har gjort viser at nesten alle de om lag 400 trafikkskiltene som ble rapportert inn, er blitt erstattet med nye skilt. - Dette roser vi Statens vegvesen for, sier Ellevset.

Statens vegvesen og UP positive Fungerende vegdirektør Lars Aksnes setter stor pris på KNA sin tilbakemelding, og roser slike initiativ, spesielt når de avvikles i forståelse med Statens vegvesen.

Sjefen for Utrykningspolitiet, Runar Karlsen, sier ifølge KNA, at dette er et tiltak som også de støtter fullt ut, og oppfordrer trafikantene til å bruke Skiltaksjonen for å varsle om manglende kvalitet på skiltingen eller andre forhold som bør tas opp.  

Send inn bilder! KNA inviterer publikum til å sende inn tre typer bilder: 1. Bilde av fargesvake/blasse trafikkskilt som bør skiftes ut. 2. Bilde av uriktig bruk av trafikkskilt og som kan forvirre trafikantene. 3. Bilde av spesielle/morsomme skiltkombinasjoner.

Les mer om hvordan du kan sende inn bildene her. Den heldige vinner får et reisekort på 10.000 kroner. Aksjonsperioden er fra 1. juli til 31. august.


Aktuelle saker