Nye OFV Statistikk - Registreringer

Vi fortsetter introduksjonen av OFV Statistikk. Denne gang ser vi nærmere på hva du kan gjøre under fanen "Registreringer".

03.sep. 2020

Se trender og følg markedsutviklingen

Fanen "Registreringer" er den første modulen vi presenterer for deg, og er noe du kjenner igjen fra dagens Registreringsstatistikk. Her følger en oversikt over hva du kan bruke modulen til – og vi tror du vil bli overrasket over hvor mange valg og muligheter man har.

Registreringstyper

Med fem forskjellige typer registreringer du kan søke opp statistikk for, er det mye informasjon å hente. Avregistreringer og påregistreringer er to nye tilføyelser du vil legge merke til. Med ukentlig oppdatering kan du alltid følge utviklingen i den delen av bransjen som er aktuell for deg.
Du finner følgende fem typer registreringer i OFV Statistikk:

  • Førstegangsregistrerte nye
  • Omregistrering samme eier
  • Eierskifter
  • Avregistrering
  • Bruktimport
OFV Statistikk byr på oppdatert registreringsoversikt.

Dato- og geografisk inndeling

Det er viktig å kunne avgrense rapporten man skal lage, slik at du fokuserer på de områdene som er relevante for deg. Derfor kan du enkelt og på en oversiktlig måte, velge tid og sted som din rapport skal ta utgangspunkt i. Du kan taste inn ønsket tidsperiode, og gjennom geografisk inndeling har du alle tenkelige muligheter: Avhengig av hva du abonnerer på, kan du søke på en samling postnumre, fylker eller kommuner som allerede finnes i systemet. Eller du kan opprette dine egne områder som du også kan dele med kolleger som er brukere av OFV Statistikk.

Kriterier

På en enkel måte kan du velge de kriterier som er relevante for deg og få frem en konkret rapport. Med utgangspunkt i hva abonnementet omfatter, kan man velge mellom 15 forskjellige kjøretøygrupper, og blant disse velge de merker og modeller som er interessante for deg. Du kan også legge til eller fjerne kjøretøy på bakgrunn av deres tekniske data, flåtesammensetning eller selskapsopplysningene til selskapet som eier/bruker kjøretøyet.

Slik kan du bruke verktøyet i din hverdag

Med innblikk i norske kjøretøyregistreringer, kan du enkelt og raskt få et detaljert bilde av trender i tiden og bransjens utvikling. Du kan følge eget salg sammenlignet med konkurrentenes, og du kan se om salgsnivået i ditt distrikt følger utviklingen i resten av landet. Du vet selv best hvordan disse verktøyene kan være nyttige for deg i din arbeidssituasjon, men mulighetene er mange, og begrensningene få.


Aktuelle saker