Aftenposten kjører pendlerkappløp

Mandag starter Aftenpostens pendlerkappløp. Avisen tester fire strekninger med ulike transportmidler - bil, tog, buss og sykkel. Mål: Å finne ut hvilken pendlermåte som er mest komfortabel og effektiv.

09.sep. 2016

Foto: Samferdselsdepartementet/Olav Heggø

Over fire dager – fra mandag 12. til torsdag 15. september – skal Aftenposten følge pendlere på vei til Oslo: fra Asker, Nittedal, Lillestrøm og Ski. På buss, tog, i bil og på sykkel. De reisende kan følges på digitale kart på www.ap.no og man kan se hvem som ligger an til å komme først fram til Oslo. Hver dag feller avisen dom over én av strekningene.

Vekst i persontrafikken 

Bakgrunnen for avisens pendlerkappløp, er det faktum at tusenvis av mennesker i årene framover må over på sykkel og kollektive transportmidler for å komme seg til jobb i byen. Hovedgrunnen er målet om at all vekst i persontrafikken skal tas med nettopp gange, sykkel og kollektivtransport.

Realistiske mål? 

– Dette er et godt og interessant initiativ som vi vil følge med spenning. Pendlerkappløpet vil gi en god indikasjon og et bilde på fremkommelighet og effektivitet i det eksisterende transportsystemet inn mot vår aller største by, sier fagsjef Karin Yrvin i OFV. – Her får vi testet de vanligste transportformene, og det er interessant. Samtidig er det viktig å se hvilken plass også bilen skal ha i morgendagens samfunn. Den vil fortsatt være en viktig del av transportsystemet – både i og utenfor byen, sier hun.

Det er fire team som reiser samtidig med oppstart i minuttene rundt klokken 07.30. Mandag går reisen fra Asker, tirsdag fra Nittedal, onsdag fra Lillestrøm og torsdag fra Ski.


Aktuelle saker