OFV Statistikk - Geografiske områder og kjøretøygrupper

Vi fortsetter introduksjonen av OFV Statistikk. Denne gang ser vi nærmere på hvordan du kan skreddersy dine egne geografiske distrikter og søke i ulike kjøretøygrupper.

28.okt. 2020

Begrens rapporter til geografisk områder

Når du har fokus på bestemte områder i landet, er det nyttig å kunne avgrense rapporten du trenger geografisk. I nye OFV Statistikk kan du avgrense med postnummer, fylker og kommuner. Du kan enkelt legge til eller fjerne områder i din rapport. Bruker du et spesielt område ofte, kan du lagre søkekriteriene med funksjonen "Søkeprofiler", slik at du enkelt og hurtig kan gjøre et nytt søk i ditt område senere. Geografisk avgrensning kan gjøres både i modulen «Registreringer» og «Kjøretøybestand».

Opprett dine egne områder

Som noe helt nytt og unikt, kan du i OFV Statistikk opprette dine egne områder. Med denne funksjonen velger du de postnumre du har interesse av, og lagrer dem som "Eget område". Det kan være nyttig dersom du for eksempel har ditt eget salgsdistrikt som går på tvers av flere postnumre. Du kan også dele dine opprettede områder med kolleger. Er du importør, kan du tildele distrikter til dine forhandlere på samme måte.

Nytt og stort utvalg av kjøretøygrupper

Med opptil 15 forskjellige kjøretøygrupper å velge mellom, har du mange spennende statistikker du kan dykke ned i. Du kan selvfølgelig finne personbiler, varebiler, lastebiler og busser, men også nye grupper som MC, traktorer, bobiler, campingvogner og flere til er tilgjengelig.

Nå får du ukentlig oppdatert kjøretøybestand i OFV Statistikk!

Frem til nå har det kun vært mulig å få tilgang til kjøretøybestanden hvert kvartal – og da i Excel.

Nå kan du i OFV Statistikk får ukentlige oppdateringer av kjøretøybestanden og ta pulsen på markedet på en helt ny måte – en fordel for deg som jobber med nybil, bruktbil, nyttekjøretøy og ettermarkedet.


Aktuelle saker