OFV med ferske CO2-tall 

Fra 2025 skal alle nye personbiler i Norge være nullutslippsbiler, det har Stortinget bestemt. CO2-utslippet har gått kraftig ned de siste årene, og fortsetter å synke. OFV følger utviklingen, og presenterer månedlig oppdaterte hovedtall for CO2-utslippet på nye personbiler og varebiler klasse 2.

14.mar. 2022

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

2020 var det første året da den nye WLTP-målemetoden for utslipp for nye personbiler ble benyttet. Frem til da var det NEDC-metoden som ble benyttet. Overgangen medførte at de fleste biler fikk et høyere CO2-utslippstall. Nå er tallene for 2021 og fram til inneværende måned i 2022 tilgjengelige, og vil bli fortløpende oppdatert.

For varebiler ble målemetoden WLTP tatt i bruk fra og med 1. januar 2021.

Hovedtall for CO2-utslipp finner du her

CO2-utslipp for nye personbiler i 2021 og i 2020 

Utslippet har gått ned

På grunn av den store økningen i salget av elbiler og ladbare hybrider, har det gjennomsnittlige CO2-utslippet fra nye personbiler gått kraftig ned.

CO2-utslipp. Nye personbiler, jan–feb 2022 og 2021

Gjennomsnitt for nye biler

I hovedtallene som presenteres på ofv.no, vises gjennomsnittlig CO2-utslipp for førstegangsregistrerte nye personbiler totalt, og fordelt på drivstoff (bensin- og dieselmotor, inkludert hybrider og ladehybrider).

For varebiler klasse 2 vises gjennomsnittlig utslipp totalt, ikke per drivstoff. Tallene relateres til samme periode i året før, slik at man kan se utviklingen.

CO2-utslipp. Varebiler kl 2. Jan-feb 2022 og 2021

Ønsker du egne rapporter?

I tillegg til oppdaterte hovedtall for gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle førstegangsregistrerte nye personbiler og varebiler, har OFV tilgjengelige tall for alle merker og modeller - også bakover i tid - slik at man se utviklingen fram til i dag. Dette kan bestilles som egne rapporter mot en kostnad.

Ønsker du for eksempel en oversikt over utviklingen for ett bestemt eller flere utvalgte bilmerker og modeller over tid, kan OFV lage spesialsydde rapporter som viser dette. Ta kontakt med oss på følgende e-postadresse: firmapost@ofv.no


Aktuelle saker