Klart for Arendalsuka 2023: Ser deg i Samferdselsteltet!

Om en snau uke starter Arendalsuka, og for fjerde gang reiser OFV Samferdselsteltet. Det er duket for en ukemed en rekke spennende arrangementer på programmet.

08.aug. 2023

- Samferdselsteltet har blitt en suksess som vi gjentar også i år. Vi er stolte over å ha fått med oss så mange partnere, og Samferdselsteltet har blitt en arena som svært mange av landets viktigste samferdselsaktører ønsker å være med på. Mandag åpner vi teltet, og da braker det løs, sier fagsjef Rikards Gaarder Knutsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

OFVs mål med Samferdselsteltet er å samle alle mobilitets- og samferdselsaktører i Norge på en felles møteplass. Og i år teller vi hele 46 partnere, det er ny rekord.

- Teltet har blitt en svært fin møteplass med viktige samtaler, debatter og kunnskapsdeling for alle som er opptatt av samferdsel i bred forstand, sier Knutsen.

Arrangementer fra morgen til kveld

Rådgiver Julie Lovise Holten i OFV er i år prosjektleder for gjennomføringen av all aktivitet i Samferdselsteltet under Arendalsuka.

- Det er mye logistikk og detaljer som skal på plass, men det er veldig inspirerende å få jobbe tett på 46 samarbeidspartnere som ønsker å skape gode arrangementer og debatter fra tidlig til sent gjennom hele uken. Nå gleder jeg med veldig til vi kommer oss til Arendal, sier Holten.

Rapportlansering, NTP, live-pod og trafikksikkerhet

OFV har også egne arrangementer og i samarbeid med andre i Samferdselsteltet. Mandag kveld inviterer vi til offisiell åpning av teltet, så ta med en venn og smak på Samferdselsteltets egen «Olsen driver». Det blir snorklipping og tale samt mingling i teltet.

Torsdag formiddag legger vi, sammen med Rådgivende ingeniørers forening (RIF), fram en fersk rapport om tilstanden på fylkesveinettet, med påfølgende politisk debatt.

Videre blir det direktesendt podkast fra «Opplysningsrådet», og senere på kvelden er det klart for «Den store Samferdselsdebatten», hvor hovedtema er ny Nasjonal transportplan (NTP) 2025-36. Her møtes stortingspolitikere og representant for regjeringen til debatt.

Fredag formiddag blir det et stort ungdomsarrangement i samarbeid med Statens vegvesen, Trygg trafikk, Ung i trafikken, NLF, Utrykningspolitiet m.fl. – «Samspill i trafikken – Nullvisjonen i førersetet».

- Vi gleder oss stort til Arendalsuka 2023 og til å åpne dørene på Samferdselsteltet. Alle er hjertelig velkomne – vi sees i Samferdselsteltet, sier Rikard Gaarder Knutsen.


Se hele programmet i Samferdselsteltet her.


OFVs arrangementer under Arendalsuka:

Mandag 14/8 kl. 19:45-20:30:
Åpning av Samferdselsteltet 2023

Torsdag 17/8 kl. 12:30-13:30:
Et nedslitt fylkesveinett – fersk rapport om status for veinettet

Torsdag 17/8 kl. 17:00-17:30
"Opplysningsrådet" live podkast: Bil til butikken - eller pizza levert med drone?

Torsdag 17/8 kl. 20:00-21:15:
Den store samferdselsdebatten 2023

Fredag 18/8 kl. 10:00-11:30:
Samspill i trafikken – nullvisjonen i førersetet


Aktuelle saker