Premiere på "Opplysningsrådet" - en podkast fra OFV

Fredag 10. mars lanserer OFV sin egen podkast, «Opplysningsrådet». Den kan du ha på øret enten du går, sykler eller kjører.

10.mar. 2023

Mikkel Friis og Rikard Gaarder Knutsen (t.h.) er programledere når OFV lanserer sin podkast.

Vei er rett og slett en stor del av livet vårt, og selve kjernen i arbeidet til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Siden 1948 (ja, vi fyller 75 år i år!) har vi jobbet for trygge og effektive veier. Vi er også produsent og leverandør av tall og fakta om alt som er av biler, motorsykler og andre kjøretøygrupper. Både til bilforhandlere og importører, forsikrings- og finansieringsselskaper, mediehus og andre.

Vår podkast «Opplysningsrådet» skal handle om bil, vei og politikk – «så folk forstår det».

- Podkast er en fin mulighet til å nå mange på en enkel måte. Du kan høre det du vil, hvor du vil og når du vil. OFV har masse spennende kunnskap om vei og bil i Norge, og det vil vi gjerne dele med lytterne våre. Nå er vi i gang, og gleder oss til å ta dette videre, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

NTP gjelder oss alle

«Opplysningsrådet» vil by på et bredt spekter av temaer – alt fra store og komplekse saker, til smalere og morsomme temaer. Hovedfokus vil være vei- og samferdselspolitikk, og alt som handler om den norske kjøretøyparken.
I første episode er temaet en ny Nasjonal Transportplan – NTP - som er på trappene nå. NTP skal etter planen vedtas av politikerne på Stortinget våren 2024, men arbeidet er allerede godt i gang. Derfor er vår første gjest i studioet på Jernbanetorget Jan Fredrik Lund, sekretariatsleder for NTP i Statens Vegvesen.

Forplikter planen?

Hvorfor trenger vi en NTP, hva handler det om i kroner og øre for riksveinettet som ligger i planen, og hvor forpliktende er det dokumentet som Stortinget skal vedta? Hvorfor er NTP viktig for deg, og hvilken betydning vil den få for fremtidens veinett? Og hva med trafikksikkerhet framover – etter et år med høye dødstall og hardt skadde i trafikken?

- Jeg tror vi må tenke litt nytt framover sammen innenfor hele trafikksikkerhetsfamilien. Altså hva slags tiltak vil vi sette inn for å få en bedre utvikling, sier Jan Fredrik Lund Statens vegvesen i denne første episoden.

Utover våren og sommeren tar vi for oss spennende temaer som handler om #vei #bil #politkk – så folk forstår det.

Podkasten finner du i lenken under, eller der du hører på podkast. Har du et forslag eller to til temaer du vil vi skal ta opp, send gjerne en e-post til veitrafikken@ofv.no

Vi høres!

Her kan du høre første episode av podkasten Opplysningsrådet.


Aktuelle saker